Länktips/Bloggar

Vårdflykting 3e gången
av Ulla i Alla dessa dagar, Ovårdat den 15 november, 2019.

LÄS MER:

Liv till Robyn – en skadad och instabil nacke #fuckCCI
Jag heter Robyn Anborg och den 21 mars 2019 gjorde jag en nackoperation i Barcelona som räddade mitt liv. Jag blev med detta den första svensken med (svår) ME att behandlas mekaniskt.

LÄS MER:

Sofia Eriksson – Whiplashmamman berättar om nervsmärtor, diskbråck och vägen till operation samt hur livet kan te sig för en skadad kvinna som också är trebarnsmamma och fru.

LÄS MER:

Lisa Hallin – Skruvar i nacken Blogg om EDS och Craniocervical Instability (CCI).

LÄS MER:

Rebecca Strömstedt berättar i sin blogg IMMOVABLE NECK om att hamna mellan stolarna i Svensk sjukvård samt sin resa till att få hjälp med AAI CCI samt SAI diagnoserna

LÄS MER:

”PSYKISKT SJUK ELLER FYSISK SKADA” VEM HAR RÄTT
En nackskadad kvinnas levande historia om hur hon blev bollad runt mellan olika instanser i sjukvården och olika myndigheter under elva år och blev både handikappad och invalid. Armineh Sardarian berättar: ”Jag trodde att jag hade kommit till slutstationen i livet och att mitt liv skulle sluta på det här tragiska sättet. Jag tänkte att jag aldrig mer kommer att få se min man och mina barn och jag tappade allt hopp om att få hjälp från sjukvården. Enligt både professorer och experter i kirurgi så har diagnosen fibromyalgi och depression inget botemedel, de avfärdade min läkares diagnos att mina besvär och symptom kommer från skadorna i nacken. Mitt tillstånd blev med tiden värre och värre och att bli frisk någon gång fanns inte längre på min karta.”

LÄS MER:

Carin Millfors Nackskadade blir rättslösa! “Misshandlad i sjukvård och rättsväsende.”

LÄS MER:

Susanne Nietula Edenvik: Blogg om “Cervikal Spinal Stenos eller Ryggmärgen i kläm i nacken.

LÄS MER:

Tobias Oskarsson: Citat “Under en ishockeymatch den 22 januari 2014 föll jag ihop medvetslös på isen. Jag gled in i sargen och bröt nacken så allvarligt att jag fick en hög ryggmärgsskada och blev förlamad från axlar och neråt. Nu ägnar jag mina dagar åt att komma tillbaka så långt det bara går. Här följer ni mitt annorlunda liv som ryggmärgsskadad och jag ska dela med mig så mycket jag bara kan.”

LÄS MER: